Åh, vilken god och fräsch mat det blev till middag ikväll! Massor av färska grönsaker i en härlig wok! Middagen intogs dessutom i soffan framför en av de nya Johan Falk-filmerna. Söndagsmys!
Jag har även bakat en del idag, men det återkommer jag med imorgon, nu är det sängen som gäller :)
Till fyra portioner
ca 500 g kycklingfilé
1 burk teriyakimarinad
jordnötsolja att woka i
1-2 vitlöksklyftor
1 litet broccolistånd
1 förpackning sockerärtor
2 morötter
1 bit purjolök
1 burk minimajs
200 g äggnudlar
sesamfrön
Lägg träspett i blöt. Skär kycklingfiléen i avlånga bitar och marinera den under tiden du förbereder grönsakerna. Skala och hacka vitlök, skala och skär morot i smala strimlor, dela broccolin i mindre bitar, skölj och skär purjolök i ganska stora bitar. Skölj ärtorna.
Sätt ugnen på ca 175 grader. Trä upp kycklingen på spetten och stek dem i lite olja så att de får fin färg runt om. Lägg dem sedan i en ugnsform och stek klart i ugnen. det tar ca 20 minuter, beroende på kycklingbitarnas storlek.
Koka upp vatten till nudlarna. Heta upp ganska rikligt med jordnötsolja i en wokpanna och fräs vitlöken en kort stund. Hälls sedan i alla grönsaker och fräs på ganska hög värme i några minuter. Jag gillar när grönsakerna har kvar lite krispighet, men det är ju en smaksak. Koka under tiden nudlarna. Blanda sedan alltsammans i en stor skål. Strö sesamfrön över. Servera med kycklingspetten.
Jag gjorde dessutom en mycket god kall sås på crème fraîche, majonäs och sambal oelek. Passade mycket bra till!
Har nyss hittat hit och jag har nu lagt MÅNGA av dina recept under min matfavoritmapp :) Jisses så mycket gott du lagar... och allt är i min smak!!!
SvaraRaderaTack för inspiration och nu lär jag inte få ångest under kommande veckoplaneringar!!! :)
Tack, vad glad jag blir! Vad roligt att du har hittat hit!
Radera