31 januari 2013

Tigerkaka!

Vart har den här veckan tagit vägen?! Herregud, så fort det har gått, det är ju redan fredag imorgon!! Hurra, vad skönt! Denna helg ser jag fram emot att få lite jobbande gjort, en del träning och förhoppningsvis lite bakande.

En kollega inspirerade mig att baka denna klassiker förra veckan. Ibland är enkelt väldigt gott! Och just tigerkaka är ju väldigt vackert också!

75 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
1 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt så det blir vit och fluffigt. Tillsätt smörblandningen och vaniljsockret. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet. Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Gör lite mönster med en gaffel så färgerna blandar sig något. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 35 minuter. Känn efter med sticka om kakan känns torr, då är den färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut