2 maj 2013

Sparris- och getostpaj

Maten på valborgsmässoafton bestod av denna sparris- och getostpaj. Jag hittade faktiskt receptet i Nerikes Allehanda och tyckte att det såg gott ut och mycket riktigt - det blev jättegott! Kommer absolut att göra den här pajen igen.

Pajdeg:
125 g smör
2 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
140 g bacon
1 gul lök
200 g chèvre
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
salt, peppar
1 knippe grön sparris

Blanda smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform med degen (eller tumma ut den i en pajform). Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter. Stek bacon och lök och fördela över pajskalet. Skär getosten i skivor och lägg ut ovanpå bacon- och lökfräset. Vispa ihop ägg med grädde och mjölk och tillsätt lite salt och svartpeppar. Häll äggblandningen i pajskalet och lägg till sist i sköljd och ansad sparris. Grädda pajen i 175 grader tills äggstanningen har stannat och pajen fått fin färg. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut