När man har semester är grillat ett måste! I helgen tillagades goda grillspett, en härlig sallad och ugnsbakade små färskpotatisar. Det är så galet gott att baka de där allra minsta färskpotatisarna hela med lite olivolja i ugnen. Eftersom jag har altanen full av diverse örter gjorde jag supergod kall örtsås att servera till potatisen och köttet.
1 dl crème fraîche
1 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
klipp ner örter efter smak, t ex persilja, oregano, timjan
Nu ska jag ut och njuta av ledighet och vackert väder. Ikväll blir det mer matlagning med massor av örter!
Hej min vän
SvaraRaderaKokar du potatisen något innan?
Hur länge och hur många grader på ugnen?
Har små färsk potatis hemma nu ��
Måste nog prova din kalla sås något framöver åxå.
Kram J
Hej!
RaderaNej, jag kokar dem inte. Bara skrubbar dem, lägger på en plåt, ringlar lite olivolja över och in i ugnen. Ca 200 grader i 30-40 minuter, beroende på storlek på potatisen. Känn med en provsticka.