17 juni 2013

Kall örtsås med vitlök

När man har semester är grillat ett måste! I helgen tillagades goda grillspett, en härlig sallad och ugnsbakade små färskpotatisar. Det är så galet gott att baka de där allra minsta färskpotatisarna hela med lite olivolja i ugnen. Eftersom jag har altanen full av diverse örter gjorde jag supergod kall örtsås att servera till potatisen och köttet.

1 dl crème fraîche
1 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
klipp ner örter efter smak, t ex persilja, oregano, timjan

Nu ska jag ut och njuta av ledighet och vackert väder. Ikväll blir det mer matlagning med massor av örter!

2 kommentarer:

  1. Hej min vän
    Kokar du potatisen något innan?
    Hur länge och hur många grader på ugnen?
    Har små färsk potatis hemma nu ��
    Måste nog prova din kalla sås något framöver åxå.
    Kram J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Nej, jag kokar dem inte. Bara skrubbar dem, lägger på en plåt, ringlar lite olivolja över och in i ugnen. Ca 200 grader i 30-40 minuter, beroende på storlek på potatisen. Känn med en provsticka.

      Radera

Skriv ut