Här kommer ett tips på ett supergott bröd är detta enkla filmjölksbröd.
Till två limpor:
7 dl vetemjöl4 dl grahamsmjöl
2 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat
1 dl linfrön
1,5 dl russin
1,5 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1,5 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, bikarbonat, linfrön, russin och nötter i en skål. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda fil och sirap och rör ner i mjölblandningen. Rör till en till en jämn, tjock smet. Smörj två 1,5-liters brödformar och fyll dem med smeten. Strö eventuellt över lite mjöl eller diverse frön. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i ett par timmar innan du skär upp dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar