Temat på födelsedagsfirandet igår var "after work" och vi serverade en club sandwich och ugnsrostad potatis och béarnaisesås. Till detta fanns givetvis diverse öl och cider :)
Jag brukar göra min club sandwich på tre lager vanlig formfranska, gärna en lite grövre variant. På brödet brukar jag bre en sås på crème fraîche, majonnäs och dijonssenap. Och jag snålar inte med såsen :) På första lagret bröd har jag cheddarost, kyckling och stekt bacon. Andra lagret förses med sallad, tunna skivor av tomat, rödlök och avokado. Till sist toppar jag med en tredje skiva bröd, trycker till och skär smörgåsen i två trekanter.
Igår serverade jag som sagt var ugnrostad potatis till. Supergott att skära potatisen i skivor, ringla över lite olivolja och baka i ugnen på ca 200 grader tills de är mjuka och har fått en krispig yta. Det tar 30-40 minuter.
Ytterligare ett gott tillbehör är cornichons, ni vet sådana små inlagda gurkor. De fanns också på bordet igår, men lyckades inte komma med på bilden :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar