Idag tänkte jag bjuda på de goda chokladmuffinsarna som jag bakade med mamma för en vecka sedan. Muffinsarna fick en dubbel topping bestående av dels en chokladkräm och dels en hallongrädde. Riktigt gott med syrliga hallon i grädden. Det passade bra till den lite mastiga chokladen.
Till 12 muffins
150 g smör2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g grovhackad choklad
Chokladkräm:
25 g smör
0,5 dl kakao1,5 dl florsocker
2-3 msk mjölk
2 msk philadelphiaost
Hallongrädde:
1,5 dl vispgrädde
1 dl hallon
Sätt ugnen på 175
grader. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner
smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i
muffinssmeten. Vänd ner den hackade chokladen. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen
cirka 10 minuter eller tills dina muffins är torra inuti (prova med en
provsticka). Låt muffinasarna svalna under en handduk.
Vispa smöret till chokladkrämen mjukt. Sikta ner kakao och flosocker och rör om. Rör ner mjölken. Rör till en jämn smet och blanda till sist i philadelphiaosten. Bred krämen på muffinsarna. Vispa grädden tills den är fast. Vänd ner hallonen. Spritsa hallongrädden på muffinsarna. Väl inte en för liten tyll till spritsen, då kommer hallonfröna att sätta sig i vägen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar