12 scones:
400 g vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver100 g smör
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk + 5 msk extra
2 tsk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Mosa smöret till små bitar och blanda med sockret. Blanda smör- och sockerblandningen med mjölet tills det blir en smulig massa. Blanda 5 msk mjölk med vinägern. Värm sedan all mjölk med vaniljsockret tills det blir fingervarmt. Häll mjölken på smulorna och knåda försiktigt ihop till en deg med händerna. Forma små bollar och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt. Pensla gärna med lite mjölk. Baka i 12-15 minuter, tills de har blivit gyllene.
Jag har faktiskt ingen aning om varför man har vinäger i sconsen och varför man ska blanda den med en liten del av mjölken först... Jag följde bara receptet :) Är det någon som har en idé, så berätta gärna!!
Har aldrig själv hört att man har vinäger i scones, men det tillför kanske något extra. Prova utan och se om det är nån skillnad. Scones är alltid gott att ha till frukost!!
SvaraRaderaKram