2 augusti 2013

Ännu ett till focaccia-bröd!

Idag har jag bakat ännu en sort focaccia-bröd. De senaste gångerna har jag använt Lejlas recept som jag bloggade om igår, men för flera år sedan var detta mitt favoritrecept. Självklart var jag tvungen att testa och se vilket av de två bröden som var godast. Vinnaren blev faktiskt detta bröd. Lite saftigare, tycker jag. Det är superenkelt att göra, så testa!

 
Till ett bröd:
25 g jäst
3 dl vatten
2 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl hackade soltorkade tomater
2 msk hackad färsk basilika

Till garnering:
2 msk olivolja
2 msk hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt

Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet på jästen och rör till jästen har löst sig. Tillsätt olja, salt, vetemjöl och bakpulver och arbeta degen till den är blank och smidig. Den ska fortfarande vara kladdig! Blanda i de soltorkade tomaterna och basilikan. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den tills den är ca 1,5 cm tjock. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet i ca 15 minuter. Rör ihop ingredienserna till garneringen och pensla på det heta brödet.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut