Här serverade jag kycklingen med en avokadosallad och en blandad rissort, därav den lite rödaktiga färgen.
Till ca 4 portioner
ca 500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
skal och saft av 0,5-1 lime
3 dl matlagningsgrädde
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Dela limen och pressa ur saften. Riv skalet fint. Häll grädden över kycklingen i stekpannan och tillsätt limesaften, limeskal, smulad buljongtärning, soja och honung. Låt koka på svag värme några minuter. Strö gärna över lite persilja. Servera med ris och en sallad!
ca 500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
skal och saft av 0,5-1 lime
3 dl matlagningsgrädde
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Dela limen och pressa ur saften. Riv skalet fint. Häll grädden över kycklingen i stekpannan och tillsätt limesaften, limeskal, smulad buljongtärning, soja och honung. Låt koka på svag värme några minuter. Strö gärna över lite persilja. Servera med ris och en sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar