3 september 2013

Kyckling i limesås

Jag älskar den här kycklingrätten! En perfekt blandning av syrlig lime och söt honung. Funkar både som vardagsrätt och helgmat. Om man vill kan man självklart steka hela kycklingfiléer som får puttra i såsen, men jag tycker att det är lite enklare så här.

Här serverade jag kycklingen med en avokadosallad och en blandad rissort, därav den lite rödaktiga färgen.

Till ca 4 portioner
ca 500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
skal och saft av 0,5-1 lime
3 dl matlagningsgrädde
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Dela limen och pressa ur saften. Riv skalet fint. Häll grädden över kycklingen i stekpannan och tillsätt limesaften, limeskal, smulad buljongtärning, soja och honung. Låt koka på svag värme några minuter. Strö gärna över lite persilja. Servera med ris och en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut