24 september 2013

Kycklinggratäng med mango chutney och cashewnötter

Favorit i repris! Den här kycklingrätten är värd att påminnas om. Den är jättegod, enkel att göra och passar såväl vardag som fest. Det är supergott med det söta i mango chutneyn som möter det salta i cashewnötterna.


4 portioner
ca 600 g kycklingfilé
0,5 purjolök
1 röd paprika
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl salta cashewnötter

Skär kycklingen i små bitar. Stek den i lite smör tills den är gyllenbrun, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform. Hacka paprikan och och purjolök och lägg ovanpå kycklingen. Vispa ihop grädde, crème fraîche, mango chutney och sambal oelek och häll den över kycklingen. Gratinera i ca 20 minuter i 200 grader. Strö cashewnötterna över gratängen efter halva tiden. Servera med ris och en sallad.

2 kommentarer:

Skriv ut