Vilken lugn och skön helg jag har haft! Ibland är det så otroligt härligt med en riktig hemma-helg när man inte har någonting särskilt inplanerat. Eftersom jag har varit borta flera helger i rad var dessutom suget att baka stort :)
Den här kakan innehåller rivet äpple och mandelmassa, vilket gör den otroligt saftig och god. En liten, liten smak av kardemumma lyfter kakan ännu ett snäpp!
Sockerkakssmet:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
2 äpplen
ca 150 g mandelmassa
Garnering:
florsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret blanda med mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i äggsmeten Rör till sist ner mjölk- och smörblandningen och rör till en slät smet. Skala äpplena och riv dom. Riv mandelmassan. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45-50 min. Sikta över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar