Frozen apple pie martini, en drink:
2 cl vaniljsockerlag
4 cl vodka
3 cl färskpressad citron
4 cl äppeljuice
1 klyfta citron
1 tsk socker
1 tsk kanel
Börja med att göra en vaniljsockerlag. Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och 0,5 vaniljstång (både urskrapade frön och stång). Låt stå och svalna och sila den sedan. Fukta kanten på ett martiniglas med citronklyftan. Blanda socker och kanel på ett fat och doppa kanten försiktigt runtom (förbered gärna en bra stund innan så att det hinner stelna). Blanda ingredienserna till drinken i en shaker och fyll på med is. Skaka ordentligt så den blir isande kall. Häll upp i glaset och servera genast. Ett recept från Elle mat och vin.
Fryst cheesecake med kola och chokladtäcke:
75 g smör
ca 8 digestivekex
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl socker
1 ask Philadelphiaost (200 g)
2 msk vaniljsocker
2,5 dl grädde
0,5 burk karamelliserad mjölk
50 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
Mosa digestivekexen i en skål. Använd en mixer eller en mortel eller något annat tungt. Smält smöret och blanda det med de mosade kexen. Blanda socker, äggulor och ost till en smet. Rör ner grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant och häll på smeten. Sätt gärna lite folie under formen så att den inte läcker i frysen. Frys cheesecaken i ca 6 timmar. Bred den karamelliserade mjölken över cheesecaken och låt den stå i frysen medan du gör chokladtoppingen. Smält chokladen i grädden i en kastrull. Rör om till allt har blandats. Häll chokladganachen över kolakrämen och ställ tillbaka i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar