Efter en lång arbetsdag med nationella prov, lektioner och flera möten kom jag hem till en febrig och hängig liten tjej som behövde mycket uppmärksamhet och närhet. Så himla pluttig! Kvällen försvann och middagen fick därför bli kålpudding från en låda ur frysen. Inte fy skam det heller :)
Den här broccolisalladen gjorde vi för någon vecka sedan. Jättegod som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling. Jag tyckte först att det lät lite mysko med granatäpple och russin, men min syster hade sålt salladen bra så jag var bara tvungen att testa och det var verkligen supergott. Och jag lovar russinen var pricken över i:et, så hoppa inte över dem!
2 färska broccolihuvuden
1 liten rödlök, finhackad
1 granatäpple, kärnorna
150 g russin (2,5 dl)
75 g solrosfrön, rostade (1,25 dl)
2,5 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk havssalt
nymald svartpeppar
Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre munsbitar. Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön. Rör om så att allt blandas. Tillsätt yoghurt och salta och peppra efter tycke och smak. Rör om så att broccolibuketterna täcks av yoghurten.
Ser riktigt gott ut :)
SvaraRadera