Vilket trist semesterväder vi har. Jag sitter inne, under en filt och dricker te och läser en bok. Hade mycket hellre legat ute i en solstol och läst, men men... Inte mycket att göra åt den saken.
Något man med gott samvete kan ägna sig åt i detta trista väder är bakning! Dessa supersmarriga och saftiga muffins med jordgubbar och vit choklad gjorde jag till kalaset förra veckan. Rekommenderas varmt!
12 st
12 stycken:
200 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
12 st jordgubbar
Lite potatismjöl
100 g vit choklad
Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl, och sikta ner det i smeten. Tillsätt mjölk och blanda till en smet. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar, helst stående i muffinsbleck. Rensa och dela jordgubbarna i bitar. Vänd dem i lite potatismjöl. Fördela i formarna och tryck till. Grädda i mitten av ugnen, ca 18 minuter.
Vilken temperatur på ugnen
SvaraRadera