Två arbetsdagar avklarade! Det är alltid lite vemodigt när ännu en sommar och ännu en semester är till ända, men samtidigt gillar jag att komma tillbaks till jobbet. Det är faktiskt ganska skönt med rutiner. Dessutom är det härligt med nystarter och nya möjligheter.
Det verkar inte bara vara semestern som är över. Grillsäsongen försvann lika snabbt den. Hu, vad ruggigt det är ute. Häromdagen fick det bli köttfärssås istället. Men vi lyxade till den en aning och körde i både rött vin och vispgrädde. Så otroligt mustigt och gott! Till det åt vi squash och ärtskidor från trädgården.
Fyra-fem portioner:
500 g nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
0,5 buljongtärning (jag tog köttbuljong)
2 dl rött vin
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
2 tsk soja
2 msk tomatpuré eller chilisås
chiliflakes, peppar, salt och färska örter (jag använde persilja och basilika)
Haka löken. Fräs gul lök och vitlök i lite smör. Tillsätt nötfärsen och stek tills den är i stort sett genomstekt. Tillsätt, buljong, vin, grädde, crème fraîche, soja, kryddor och örter. Låt puttra i minst tio minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Servera med strimlad squash som du har fräst i lite olivolja. Strö över riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar