6 november 2016

Vegetariska burgare med bönor och majs

Hej hej!
Jag sitter och klurar på veckans matsedel och kom på att jag måste tipsa er om dessa vegetariska burgare. Jag gillar att samla på mig vegetariska, hälsosamma och enkla vardagsrecept. Jag skulle verkligen vilja äta mer vegetariskt, men tyvärr känns det som de flesta vegetariska recept bygger på pasta eller andra snabba kolhydrater. Så trist. Här kommer i alla fall det senaste tillskottet till samlingen, vegetariska burgare med bönor och majs. Dessa blev vi bjudna på i somras när vi hälsade på kompisar i Umeå. Riktigt gott!





Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 dl riven morot
1 tsk curry
2 burkar kokta kidneybönor
1 ägg
3 dl riven ost
1 dl majs
1 dl solrosfrön
salt, peppar

Sätt ugnen på 200°c. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök, vitlök och chili i olja ca 5 minuter, utan att det tar färg. Tillsätt rivna morötter och curry, fräs ytterligare några minuter. Häll av och skölj kidneybönorna. Mosa dem grovt i en skål med en gaffel, det ska vara bitar kvar. Blanda med grönsaksfräs, ägg, ost, majs och solrosfrön. Krydda med salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen 30 minuter. Ta ut och låt stå 5 minuter före servering. 

Servera med tomat, lök och någon god dressing. Jag hade guacamole och coleslaw till. Bröd och sötpotatis är också gott till. 


Receptet kommer från ica.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut