Mjölkchokladpannacotta
1 st gelatinblad
2,5 deciliter vispgrädde
1 msk socker
50 gram mjölkchoklad
Lägg gelatinbladet i kallvatten i 5 minuter. Koka upp grädden och häll i strösockret. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Häll upp i glas och låt stå kallt minst 3 timmar för att stelna innan du häller på nästa lager med pannacotta.
Kolapannacotta
1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)
5 dl grädde
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i ca 5 min. Värm upp grädden i en kastrull på spisen och ta den från värmen precis när den börjat koka. Rör ner dulce de lechen, och rör om tills den har löst sig. Rör ner gelatinbladen och häll sedan upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
5 dl grädde
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i ca 5 min. Värm upp grädden i en kastrull på spisen och ta den från värmen precis när den börjat koka. Rör ner dulce de lechen, och rör om tills den har löst sig. Rör ner gelatinbladen och häll sedan upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
Servera med hallon och små kakbitar.
Jag hatar män
SvaraRadera